Dappere dames en forse heren 2020:

 

 

Bert Gybels

Als gezin werden wij op harde wijze geconfronteerd met kanker. Ons zoontje Stan kreeg op de leeftijd van 1 maand de diagnose van een Neuroblastoom. Na 2 chemokuren, 3 weken coma en meer dan een maand ziekenhuis mocht onze Stan weer naar huis. Via de 1000km willen wij iets terug doen voor het geluk dat wij hebben gehad,  dat Stan nu gezond en wel is, want door onze tijd in het ziekenhuis beseffen wij dat dit helaas niet altijd het geval is.

Wendy Peeters

Iedereen kent wel iemand in familie of vriendenkring die door kanker wordt getroffen. Toen ikzelf de diagnose kanker kreeg was het toch schrikken. Het enige waar ik aan kon denken was “vechten”. Vechten tegen de ziekte zodat ik mijn 3 kids kon zien opgroeien. De behandeling heeft zwaar op mij ingehakt. Maar ik had mij voorgenomen dat als het gevecht achter mij zou zijn en het fysiek mogelijk zou zijn, ik de 1000 km wilde meefietsen. 2018 is het dan zover. Dat wordt trappen voor het goede doel, voor alle mensen die vechten of gevochten hebben. Die het gevecht gewonnen of verloren hebben.

Kris Leaerts

Vanaf de start van KOTK Kampenhout was ik enthousiast! Je engageren voor KOTK op verschillende vlakken spreekt me aan. Als ‘mens’ andere mensen kunnen helpen is niet alleen persoonlijk voor mij belangrijk, maar ook maatschappelijk. Het is opvallend hoeveel mensen mij als burgemeester aanspreken die met deze ziekte in aanraking komen. Ook in mijn nabije familie- en vriendenkring wil ik steun bieden. Deze steun is dus niet enkel als voorbeeldfunctie, maar ook persoonlijk.

Lieve Verstraeten

Hoi, ik ben Lieve Verstraeten. Ik hou van fietsen en toen ze mij enkele jaren geleden vroegen om een groepje fietsers aan te vullen voor KOMOP heb ik niet getwijfeld! Ondertussen weet ik dat de sfeer onderweg en in Mechelen  hartverwarmend is. Het is zelfs verslavend geworden. Op deze manier draag ik graag mijn steentje bij aan de hele organisatie van Kom op tegen kanker.

 

Stefan Imbrechts

Dit jaar mijn vierde deelname aan 1000 km voor kom op tegen kanker. Toen Elke en Liesbeth me als schepen van sport vier jaar geleden aanspraken over dit evenement aarzelde ik geen seconde om me te engageren en deel te nemen. Intussen heb ik persoonlijk net als zovele anderen zo mijn eigen reden om te blijven deelnemen… Maar los daarvan blijft het jaarlijks weer een sportief hoogtepunt met een dagelijkse apotheose bij de aankomst. Telkens weer een kippevelmoment, je moet het meemaken om het te beseffen. Om tot deze week te komen is er het fijne samenwerken met een hele groep enthousiaste en geëngageerde mensen , met het spaghettiweekend als absolute topper. Bedankt aan alle medewerkers om dit in Kampenhout mogelijk te maken.

Stijn Van de Ven

Ik ben Stijn en ik zet mij in voor Kampenhout tegen kanker voor de vriendschap en de liefde voor Stan ( vooral voor zijn mama …. 😉) en te veel andere mensen die getroffen werden, maar ook voor eens iets te doen dat zich buiten mijn normale leefwereld situeert maar met het lopen er ook op aansluit. Als bankier voor ondernemers leef ik in een snelle en vluchtige omgeving die draait om geld… zo kan ik compenseren.

Ik zet mij in omdat mijn gezin, voornamelijk mijn topvrouw Joke, dit steunen en toelaten. Want zonder een goede basis kan je veel willen doen voor anderen maar dit nooit kunnen doen met een grote glimlach.

Plezier maken is en blijft de hoofdreden voor mij om dit te kunnen en mogen doen naast iets terugdoen voor onze gemeenschap!

Glenda Kempenaerts

Enkele jaren geleden werd ik ook overdonderd met kanker.
Mijn verhaal is eigenlijk wel best lang maar doordat mijn verdict was “ongeneesbaar” kwam ben ik eigenlijk in een hele nieuwe therapie gestapt die toen nog in zijn kinderschoenen stond. Dit was ook mogelijk mede door al de acties van Kom tegen Kanker.
Enkele jaren later ben ik hierdoor nog steeds stabiel en ben ik ook dankbaar dat Kom op tegen Kanker bestaat, daardoor heb ik besloten dat ook ik mijn steentje wil bijdragen zodanig dat ze voor iedereen de gepaste therapie vinden.

Suzy Segers

Door mijn job als verpleegkundige in UZ Leuven kom ik dagelijks in contact met kankerpatiënten. Van heel dichtbij zie ik hun pijn en verdriet maar ook hun kracht en volharding. Jammer genoeg verliezen velen nog steeds de strijd. Wetenschappelijk onderzoek is daarom heel hard nodig. Door mij in te zetten voor Kampenhout tegen kanker wil ik mijn steentje bijdragen.

Sven Vande Velde

Ik ben Sven Vande Velde 45 jaar, gehuwd en 2 prachtige dochters. Woonachtig te Wakkerzeel.
In 2019 heb ik mogen kennis maken met een heel geëngageerde en leuke groep ” Kampenhout tegen Kanker” tijdens de 1000Km.
Iedereen is al wel eens geconfronteerd geweest met deze vreselijke ziekte, rechtstreeks (familie) of bij vrienden, kennissen en collega’s.
Er zijn zoveel mooie initiatieven en verschillende inzamelacties om onderzoek, behandeling en begeleiding te ondersteunen maar ik wou zelf ook mijn steentje kunnen bijdragen.

Daarom ben ik dan ook zeer blij dat ik de mogelijk heb om mij in te zetten voor “Kampenhout tegen Kanker” en alle mooie initiatieven en actie mee te ondersteunen.
Met z’n allen kunnen we ons steentje bijdrage en laat ons hopen dat we dit nog vele jaren kunnen doen.

Stephanie De Smet

De combinatie van bewegen, de strijd tegen kanker aangaan en op die manier mijn vrienden steunen die met deze vreselijke ziekte omgaan.
Dat is mijn motivatie om op 22 maart opnieuw de 30 km te lopen.
De voorbereiding naar dit sportieve event is een heel fijne manier om mensen uit Kampenhout te leren kennen en is zeker ook een plus. Wat een drive heeft onze gemeente! Om fier op te zijn!

Gert Boulangé

Ook in onze familie en vriendenkring is deze ziekte al enkele malen opgedoken. Mensen samenbrengen, samen geld inzamelen en ervoor zorgen dat deze ziekte ooit de kop ingedrukt wordt, dat is waar ik het voor doe.

Sabine De Coninck

Ik wil langs deze weg iedereen steunen die heel hun leven overkop hebben zien gaan toen ze de diagnose vernamen.
De harde strijd die ze moesten aangaan (niet alleen de patiënten zelf maar ook diegenen die dit mee beleven).
Hopelijk krijgen we dan zo, allemaal samen, op een dag deze ziekte in de kiem.
Hoop doet leven.

Pauwel De Hertogh

Ik ben blij dat Lieve mij vroeg om in 2016 mee te rijden met de 1000 km van Kom Op Tegen Kanker. Mijn jongste zoon Andreas (14 j bij diagnose) was net in behandeling voor een bottumor en zo kon ik mijn steentje bijdragen om het wetenschappelijk onderzoek naar kanker te bevorderen. Het was wel tandenbijten om van nul te beginnen en te trainen in weer en wind. Maar als kanker zo dicht nadert is er geen weg te ver, geen berg te hoog. In de editie 2018 kon ik samen met Andreas over de streep rijden. Kippenvel! En nu blijven we ons inzetten, want er is nog een hele weg te gaan!

Liesbeth Sterkens

Door zelf te ervaren wat kanker met je doet, ben ik meer dan ooit overtuigd van het belang van kankeronderzoek. Het is mede dankzij de wetenschap dat er hoop is!

Elke Eeraerts

Zoals bij alle deelnemende teams heeft ook bij Kampenhout fietst tegen kanker iedereen zijn verhaal. Daarom is het voor ons een hele eer om met zovelen te mogen mee fietsen én lopen. Zoveel mensen die ons elk jaar steunen door een centje te storten, door cava of koekjes te kopen of door naar onze spaghettidagen te komen…meer dan hartverwarmend. Toch? Ondertussen hebben we zelfs ook al wat vaste “cheerleaders”  die door weer en wind (of met het zonnetje in het gezicht) langs het parcours staan en die ons hartelijk verwelkomen in de middagsteden en in Mechelen. Dank je wel, lieve supporters allemaal!

Lieven Zwaenepoel

Als je in de gezondheidszorg werkt, is het onvermijdelijk. Dagelijks zie je mensen die getroffen zijn. Vaak met een gevoel van onmacht probeer je iets te doen om het leed te verzachten, om hoop en moed in te spreken. Soms ben je getuige van langzaam herstel en mag je meeleven met het geluk van genezing en de angst voor herval. Soms moet je los laten, delen in verdriet en afscheid. Toen de broer van een goeie vriendin ziek werd en haar vader meedeed met de 1000 km raakten we betrokken. We reden mee in de ploeg die uit zijn overlijden iets moois puurde. We kwamen mensen tegen die een ploeg uit onze gemeente in het leven riep. And the rest is history! 5 jaar later zijn we verhuisd naar een andere gemeente, maar zijn we nog even betrokken bij de mensen van Kampenhout die de handen in mekaar slaan om iets te doen. De groep, het plezier van samen deel uit te maken van iets groters, mensen bij elkaar brengen, … het is bijna een doel op zich geworden. Fietsen en centen inzamelen nemen we er graag bij 😉

Jorne Dehaes

Ik fiets heel graag mee voor de sportieve uitdaging. Maar, vooral om samen te vechten en te strijden tegen deze vreselijke ziekte en zo mijn steentje bij te dragen!

Matthias Ghijselings

Al (bak)fietsend, lopend of wandelend tracht ik op deze manier allen te inspireren. Ik geniet dan ook op die manier steeds van onze kostbare natuur en buitenlucht, al bewegend.
Het overweldigend succes van kotk 100/1000 bewijst dat ook alle deelnemers hier energie uithalen als energie geven aan zij die vechten. Daarom kijk ik ernaar uit om weer mee te fietsen! Wat een beleving, telkens opnieuw.

Ward Vanhecke

We moeten er alles aan doen om kanker te bestrijden. Ieder met zijn mogelijkheden. Bij mij is dat oa. op sportief vlak. Het is voor mij een hele uitdaging, maar die ga ik graag aan

Evelien Vilain

In de zomer van 2018 reed ik mijn eerste kilometers op de koersfiets. Toen er mij gevraagd werd om deel uit te maken van het fietsteam van Kampenhout Tegen Kanker, heb ik niet lang getwijfeld. Allereerst sprak de fysieke uitdaging mij aan maar zeker ook de kans om deel uit te maken van een vrijwilligersorganisatie. Een organisatie die zich inzet voor mensen die minder geluk hebben.
Het geeft voldoening om mijn steentje bij te kunnen dragen samen met een groep enthousiaste vrijwilligers.

Tom Feyaerts

Net zoals zoveel anderen in het 1000 km peloton heb ook ik de gevolgen van kanker van te nabij meegemaakt. Ik ben dan ook blij dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen bij de fondsenwerving in de hoop dat we deze vreselijke ziekte uiteindelijk zullen kunnen verslagen. Het feit dat dit kan gebeuren op een sportieve manier en samen met een geweldige groep mensen, maakt het des te fijner.

Dieter Herbots

Persoonlijk probeer ik mij op deze manier, voor de vrienden, familieleden en alle anderen die nog steeds strijden tegen de ziekte, of spijtig genoeg de strijd hebben verloren, mij in te zetten voor het KOTK evenement in de hoop dat we deze vreselijke ziekte kunnen verslagen.

Erik Mertens

In 2020 zal het de 4de keer zijn dat ik mee mag rijden met Kampenhout.

Een groep van mensen met het hart op de juiste plaats, ieder met zijn verhaal, kortbij of nog dichter, maakt niet uit, allemaal met hetzelfde doel!